Slováci v pasci financií:

Pulzný prieskum odhalil nebezpečný fenomén.

Čítať viac ›

Vianoce na Slovensku už nikdy nebudú také ako pred tým. Dotýka sa to aj dlhov

14 percent Slovákov očakáva, že budú po Vianociach tak zadlžení ako nikdy pred tým. Z celoeurópskeho pohľadu je to výsledok pod priemerom, čo prináša nádej, že tohtoročné Vianoce si Slováci užijú v duchu skutočných Vianoc.

Vyplýva zo z celoeurópskeho prieskumu platobného správania spotrebiteľov European Consumer Payment Report 2021. Prieskum vydala na konci novembra 2021 spoločnosť Intrum, európsky líder v odvetví inkasa a správy pohľadávok.

Hoci si Slovensko z pohľadu očakávaných dlhov po Vianociach v celoeurópskom porovnaní vedie relatívne dobre. 14% je však stále značne vysoké číslo. Ide najmä o mladých dospelých ľudí, ktorí majú ešte relatívne nízke príjmy a o tých, ktorí už aktuálne majú finančné problémy kvôli pandémii. Zo skúseností vieme, že niektorí budú mať jednoducho problém splácať svoj dlh a hrozí, že sa dostanú do ešte väčších finančných ťažkostí. Ak sa tak stane, určite by mali čo najskôr kontaktovať svojho veriteľa a spoločne nájsť riešenie.
informuje Martin Musil, výkonný riaditeľ spoločnosti Intrum Slovakia