10 tipov pre zdravé finančné toky

Pár dní pred výplatou už nemáte peniaze? Máte hromadu účtov, ktoré už mali byť dávno zaplatené? Najlepší spôsob ako prevziať kontrolu nad finančnými prostriedkami, je vytvoriť si rozpočet, v ktorom môžete sledovať mesačné príjmy a výdavky.

Prevezmite kontrolu nad vlastnými financiami. Chceli by sme sa s vami podeliť o top 10 tipov, ako si udržať domáce financie zdravé:

  1. Zamyslite sa nad svojimi mesačnými výdavkami. Spravte si zoznam všetkých výdavkov, ktoré vo svojej domácnosti máte každý mesiac. Cieľom je, aby ste nemíňali peniaze, ktoré nemáte.
  2. Dvakrát si premyslite, keď niečo idete kúpiť - naozaj to potrebujete?
  3. Osobitne si vyčleňte prostriedky na výdavky, o ktorých viete, že v budúcnosti prídu napr. povinné zmluvné poistenie, daň z nehnuteľnosti, a pod.
  4. Nikdy nepodpisujte zmluvu, kým ste si ju celú riadne neprečítali a všetkému ste neporozumeli. Vždy si prečítajte aj drobné písmenká.
  5. Vyhnite sa zbytočným zvýšeným nákladom tým, že bude uhrádzať svoje účty načas.
  6. Ak máte problém uhradiť načas nejaký účet, neodkladajte informovanie ľudí, ktorým ste dlžný - možno dostanete extra čas alebo možnosť splátok.
  7. Ak ste svoj dlh neuhradili, je možné, že budete kontaktovaný inkasnou spoločnosťou. V takejto situácii musíte reagovať, aby ste eliminovali potenciálne škody a náklady. Pravdivo popíšte svoju finančnú situáciu inkasnej agentúre a hľadajte spoločné riešenie pre danú situáciu.
  8. Komunikovaním a snahou nájsť riešenie by ste mali byť schopný nájsť cestu, ako vyriešiť vaše problémy s dlhom.
  9. Ak máte platobný plán, dodržujte svoj sľub. Ak toho nie ste schopný, je absolútne nevyhnutné, aby ste okamžite informovali inkasnú spoločnosť. Uznávané inkasné agentúry, ako sme aj my, sú tu na to, aby vám pomohli dostať sa z dlhov.
  10. Neignorujte žiadne možné finančné problémy, ktoré by sa mohli objaviť. Poraďte sa čo najskôr a pracujte na to, aby ste mali svoju finančnú situáciu pevne v rukách.

 


Potrebujete pomoc? Alebo máte otázky?

Sme tu na to, aby sme vám pomohli.