TS: Zameranie na udržateľnosť môže zabezpečiť budúce príjmy

Podniky možno zanedbávajú rast, ale dodržiavajú svoje záväzky v oblasti udržateľnosti. V minulom roku 59% slovenských podnikov výrazne urýchlilo svoje úsilie o väčšiu udržateľnosť, a to aj napriek náročnej hospodárskej situácii. Tieto zistenia vychádzajú z výsledkov najväčšieho európskeho prieskumu platobného správania podnikov European Payment Report 2023 (Európsky platobný report 2023 - EPR 2023).

Spotrebitelia trestajú spoločnosti, ktoré konajú neenvironmentálne

Zatiaľ čo niektoré spoločnosti prijali striktné záväzky týkajúce sa dekarbonizácie, ktoré nemôžu ľahko zrušiť, iné si uvedomujú dôležitosť udržateľnosti pre zákazníkov.

Takmer polovica (47%) spoločností sa domnieva, že rýchlo stratia zákazníkov, ak sa bude zdať, že neberú zodpovednosť za životné prostredie vážne.

Rovnaké zsitenia však potvrdil aj prieskum medzi spotrebiteľmi - Európsky spotrebiteľský platobný report za rok 2022, v ktorom 49% spotrebiteľov uviedlo, že nebudú nakupovať od spoločnosti, o ktorej vedia, že je zodpovedná za poškodzovanie životného prostredia.

Z nášho prieskumu potvrdzuje, že hoci inflačný tlak na náklady môže narušiť strategické plány rastu, ale podniky vo všeobecnosti zachovávajú svoj záväzok k udržateľnosti.

Tu môžete začať proces a stať sa naším klientom

Určujeme smer k prosperujúcemu podnikaniu